Kristallen bol

De kristallen bol

Het kijken in de kristallen bol is een van de meest opvallende en vaak verguisde manieren om in de toekomst te kijken.
Het eerste beeld is vaak dat van een zigeunerin in een slecht verlichte tent op de kermis. Ze vertelt dan over donkere vreemdelingen op het levenspad en het aantal te verwachten kinderen. Ook de verhalen uit de Middeleeuwen en de latere heksenjachten, waardoor de kerk zijn macht dacht te kunnen behouden, dragen niet op positieve wijze bij aan het beeld van de kristallen bol. Alles wat enigszins met magie te maken had, werd in die tijd als duivels beschouwd.

De herkomst van kristal zien is eigenlijk heel mooi en onschuldig.

In werkelijkheid is de kristallen bol een zeer zuivere manier om mee te werken. Het is eigenlijk hetzelfde als in helder water kijken, daar ziet men bij helder, windstil en  zonnig weer zijn eigen spiegelbeeld in het vlakke wateroppervlak .

Uiteindelijk is men bergkristal gaan gebruiken, omdat men ontdekt heeft dat het bepaalde eigenschappen bezit  die het “helderzien” bevorderen. Inmiddels weten we dat een bergkristal, net als andere edel- en halfedelstenen,  in de diepte van de aarde ontstaat. De eigenschappen die bij een bergkristal horen zijn het bevorderen van concentratie en helderheid van geest, zaken die van belang zijn voor wie zich  bezighoudt met helderzien en in de toekomst zien.

Het kijken in de kristallen bol (helderzien)

Kies een rustige, opgeruimde kamer en zorg voor wat kaarslicht. Maak de kristallen bol schoon met wat lauw water en witte azijn en wrijf hem droog met een zeemleer. Zet de bol op zijn voet, concentreer u en kijk diep in het kristal.
Wacht tot er een nevel verschijnt die langzaam verandert in symbolen of zelfs in beelden.
Al snel zullen er onduidelijke beelden verschijnen, maar door te blijven kijken ontstaan meer beelden.
Als u dan ook nog paranormale eigenschappen bezit, kunt u ook nog boodschappen vanuit het hiernamaals doorkrijgen.

Zorg goed voor uw bol en stel hem niet bloot aan direct zonlicht. Direct maanlicht kan wel een positieve uitwerking hebben.