Helderziende

Wat is helderziendheid?
Helderziendheid wordt meestal aangeduid als het kunnen voorspellen van de toekomst of het zien van aura’s of geesten. Met alleen deze mogelijkheden wordt helderziendheid erg krap bekeken, want er zijn enorm veel energieën die een helderziende zou kunnen waarnemen.

De verschillende energieën die waar te nemen zijn door de ogen van een helderziende bevinden zich niet in ons normale spectrum dat het gebied van pimpelpaars – blauw – groen – geel – oranje – rood bestrijkt. Dit licht dat buiten ons normale spectrum valt, is een ander soort licht, je zou dit etherisch licht kunnen noemen. Ieder helderziend verschijnsel verschilt van lichtsoort van elkaar, doordat ze ieder net een ander stukje bestrijken van het spectrum.

Ook komt het voor dat mensen visioenen krijgen, helderziende waarnemingen in de vorm van beelden. Het wordt niet altijd gezien als helderziendheid, terwijl het het wel is. Tijdens deze visioenen kunnen mensen beelden doorkrijgen van andere mensen in (vaak gevaarlijke) situaties. Dit kunnen beelden zijn uit de toekomst, heden of verleden.

    Welke mogelijkheden zijn er?

  • De toekomst zien
  • Zien van beelden bij objecten
  • Het kunnen kijken in het menselijk lichaam en zo de kwalen vaststellen van organen
  • Het doorkrijgen van symbolen
  • Het zien van entiteiten (geesten/engelen) en allerlei andere lichtverschijnselen

De toekomst
Het is de eigenschap op dingen te zien of waar te nemen (of te weten of te voelen) voordat ze gebeuren. De energieën die rond zwerven door de atmosfeer worden zichtbaar voor de ogen van de persoon. De energie die door de ruimte giert wordt nu gebundeld tot beelden die iets kunnen zeggen over de toekomst, maar ook over het verleden of het heden. Hoe de persoon het ziet kan als een film of als een dia-serie in het hoofd  plaatsvinden.

De beelden die een helderziende ziet bij het schouwen in de toekomst hoeven niet werkelijk te gebeuren. Dit is omdat de toekomst nog niet vast staat. Ieder mens volgt zijn eigen levensweg tijdens het bestaan hier op aarde. Deze levensweg is een weg vol met keuzes, je kiest je hele leven. Wanneer je altijd dezelfde keuzes maakt, volg je een lange rechte weg, maar je hebt ieder moment de vrijheid om een ander weg in te slaan. De energieën van de keuzes, besluiten en gedachten die zijn geweest hebben gevolgen voor latere momenten. De weg waarop je loopt plaveit je dus zelf al voor, door de eerdere keuzes die je gemaakt hebt. De wegen die je als mens kunt kiezen, vastgesteld door de eigen keuzes, kunnen door een helderziende, die in de toekomst kan schouwen, worden opgepikt. Zo’n helderziende kan dan één van de mogelijke wegen waarnemen die je in de toekomst kan volgen.

Je hebt de vrijheid om andere keuzes te maken, maar een aantal factoren zijn zeer definitief. Dan is het onmogelijk of uiterst moeilijk om nog een andere richting op te gaan.

Beelden bij objecten (psychometrie)
Dit is het waarnemen en interpreteren van energie die gepaard gaat met en aan de hand van bijvoorbeeld een foto. Met het krijgen van beelden bij objecten zoals foto’s en andere persoonlijke eigendommen pakt de persoon de energie op van het object en van de persoon van wie het object is. Aan zo’n object hangen verschillende energieën, de uitstraling en de emoties van een persoon zitten er als het ware in. Dit wordt waargenomen door iemand en tot beelden gevormd. Het krijgen van beelden bij de energie gebeurt vrijwel automatisch. Een voorwerp of foto wat gebruikt wordt om af te stemmen wordt een inductor genoemd.

Het kunnen kijken in het menselijk lichaam en zo de kwalen vaststellen van organen
Door middel van deze vorm van helderziendheid kan een mens bij een ander mens binnen in het lichaam kijken, zonder apparatuur of het maken van een opening in de mens om naar binnen te kijken. Men kan specifieke organen bekijken, of delen van organen, door het afstemmen op het betreffende deel van het lichaam. Zo kan men inzoomen op ieder orgaan en bekijken of er iets mee aan de hand is. Als er een orgaan iets mankeert kan er beschreven worden hoe het er uit ziet wat er mankeert en/of men kan benoemen wat het is. Deze eigenschap kan bij mensen ook in zwakkere vormen voorkomen, waarbij er minder duidelijk gezien wordt hoe het van binnen er uit ziet.

Het doorkrijgen van symbolen
Mensen kunnen ook symbolen doorkrijgen. Deze symbolen moeten dan ” vertaalt” worden in gewone mensentaal.

De symbolen lijken wel een kosmisch taal, een universele taal. Om een voorbeeld te noemen “water” staat voor emotie of verdriet.

Er zijn verschillende soorten entiteiten.
1)  Er zijn entiteiten die na het overlijden niet weggegaan zijn, maar op aarde gebleven zijn. (Alleen hier heeft het zin om de entiteit naar het licht te sturen)

2)  Er zijn entiteiten die terugkomen naar de aarde om te kijken of om personen te helpen. Dit gebeurt heel vaak , maar meestal heeft niemand het in de gaten. Er zijn continu erg veel entiteiten aanwezig op de aarde. Ze laten zich soms maar zelden zien. Ze hebben ook wel een boodschap.

3)  En je hebt entiteiten, die niet een ziel zijn van iemand, maar iets voorstellen. Bijvoorbeeld Vrouwe Fortuna die een boodschap heeft met haar verschijning, bijvoorbeeld, dat je het lot moet laten gaan.