Waarneming

Zo kan ik me nog een voorval herinneren:

Ik was tussen de tien en twaalf jaar oud, toen ik op een regenachtige dag onderweg naar school, op een muur in het dorp een overlijdens affiche zag hangen. Dit is in Italië – vooral in een dorp – gebruikelijk, zodat het hele dorp kan zien wie er is overleden en hoe laat deze persoon begraven wordt.

Op dat affiche stond dat Mario Picinetti was overleden op de leeftijd van 59 jaar.
Die man stond, op het moment dat ik het las, naast mij en er stonden nog 3 mannen  bij ons. Een van deze mannen vertelde hoe de goede man aan zijn einde was gekomen en dat ze bij hem waren om hem te beschermen.
Ik snapte er niets van.
De rest van de dag had ik mijn hoofd niet bij de les. Ik kon die beelden niet uit mijn hoofd krijgen.
Toen ik ’s middags uit school kwam en naar huis liep zag ik de begrafenisstoet .
De kist werd door 4 mannen gedragen.
Achter de kist aan liep de familie, de pastoor en…. dezelfde man die ’s morgens naast mij had gestaan, met dezelfde kleding aan samen met de andere 3 mannen! (nu weet ik dat dit intelligenties waren om zijn ziel te beschermen)

Ik rende naar huis en vertelde het verhaal aan mijn moeder, ze was verbijsterd en besloot om met mij naar en paragnost te gaan.

Deze paragnost wist precies waar ik het over had en hij noemde mij een “speciaal” kind.
Ik ben er een paar keer geweest om te proberen met deze gave om te gaan, maar het wilde niet erg lukken. (Ik was nog te jong , weet ik nu.)
Ook had hij op het kerkhof zijn marmeren graf, blauw van kleur, al voorzien van zijn geboorte datum, en……..van zijn sterfdatum. Maar hij leefde nog.!!!!

Voor zover ik me kan herinneren  had hij nog ongeveer 13 maanden te gaan.
Maar hij is precies op de dag van de ingegraveerde datum gestorven.
Ik was nog maar een kind, dat zich afvroeg hoe dat mogelijk was.
Slapeloze nachten had ik  door al die gedachten die in mijn hoofd “rondspookten”.
Met deze man heb ik jaren later nog vele malen “contact” gehad, want hij had mij beloofd  mij te zullen helpen, als ik daar aan toe was. Hij heeft gedaan wat hij me  had beloofd.