Reiki

genezende energie die door je handen stroomt

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie, ook wel de ‘kracht van de zon’ genoemd. Het is de kracht van al het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren. Door onze geboorte beschikken we allen over deze energie. Maar er is ook een andere betekenis. Het is een vorm van zelfgenezing, die door het bundelen van Reiki-energie in de Usui-methode van natuurlijke genezing gebeurt.
Deze methode werd herontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui. Na een jarenlange speurtocht in oude geschriften, vond hij symbolen die ernaar verwezen dat Boeddha en Jezus Christus deze techniek gebruikt zouden hebben.
Hij ging met deze symbolen drie weken in afzondering en kreeg door meditatie inzicht en inwijding over hoe deze symbolen te gebruiken, waarmee door het opleggen van de handen bij iemand, heel spoedig en waarneembaar genezing optrad. Deze methode werd reeds meer dan 2500 jaar geleden toegepast en ging verloren tot Dr. Usui er rond 1900 opnieuw mee in contact kwam.

Hij voelde de enorme waarde en kracht van deze heelwijze en begon deze methode te verspreiden.

Het unieke van de methode van Dr. Usui zit in het afstemmingsproces, dat we kunnen omschrijven als een serie inwijdingen.
Je hoeft niet tot een bepaald geloof te horen om deze inwijding te ondergaan.

Bij elke inwijding voor een Reiki-graad wordt het trillingsniveau van het lichaam opgevoerd. Hierdoor komt een 21-daagse “schoonmaakperiode” op gang, aangezien door de versnelling van het energiepatroon van de ‘inwijding’ negatieve patronen en blokkeringen losgemaakt en weggenomen worden.
Tijdens de inwijdingen gebruikt de Reiki-Master de symbolen en mantra’s die Dr. Usui heeft gevonden in de oude boekrollen over de wijze waarop Boeddha genas.